E-TRIP

E-TRIP, een Lochemse vervoersservice goed voor mens en milieu

Dankzij een prachtige samenwerking van burger-energie-coöperatie LochemEnergie en Superrr in Almen kunnen inwoners van onze gemeente gebruik maken van een zeer duurzame vervoersservice, E-TRIP. Een 4-persoons elektrische auto met chauffeur, die je brengt ‘van deur tot deur’! De service is bedoeld voor de korte ritjes binnen de gemeente of naar plekken net buiten de gemeentegrenzen waar geen openbaar vervoer is. Denk aan vervoer naar school van Laren naar Holten, een rit naar het station, maar ook aan supermarktbezoek of een bezoek aan de Lochemse schouwburg.

Wie zijn de chauffeurs?

De supermarktketen Superrr houdt in kleine dorpskernen zoals die van Almen, waar de leefbaarheid onder druk staat, met veel succes supermarkten draaiende. Hoe? Door in te zetten op kleinschalige service en producten van uitstekende kwaliteit én door kansen te bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen op maat gesneden leer- werktrajecten. Door E-TRIP kan de Superrr haar kleinschalige service uitbreiden, en kunnen medewerkers kiezen voor het chauffeursvak.

Hoe reserveren?

Dat kan online via www.elektrip.nl/reservering-e-trip of via de beldienst van Superrr Almen op telefoonnummer 0575-431200. Bellen kan van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 16.00 uur. Wil je zekerheid van een rit, reserveer dan op tijd, bij voorkeur een dag van te voren!

Wanneer rijdt de auto?

De service is elke dag beschikbaar van 7.30 – 23.00 uur. Afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs van de Superrr. In de avonduren rijden vrijwilligers. Met hen moet natuurlijk eerst even contact opgenomen worden.

Wat kost het?

Om gebruik te maken van E-TRIP koop je een 2- of een 10-strippenkaart. Een ritje van bijvoorbeeld Laren naar Almen kost 1 strip, oftewel € 3,25, van Laren naar Eefde kost 2 strippen. Het maximum binnen de gemeente is 3 strippen. Kijk voor alle afstanden op E-TRIP TARIEVEN >>> Buiten de gemeente zijn de kosten op aanvraag. Je kunt een 2-strippenkaart kopen van € 6,50 of een 10-strippenkaart van € 29,50. Zie ook flyer van E-TRIP. (Bijlage-link onder aan deze pagina)

Speciaal tarief

Voor leerlingen van de Waerdenborch in Holten die in Laren wonen, is er een speciaal tarief: € 2,75 per persoon per rit. De auto vertrekt vanaf Witkamp in Laren naar sg de Waerdenborch in Holten en vice versa. Je kunt een 2-strippenkaart kopen van € 5,50 of een 10-strippenkaart van € 25,00.


Waar koop je kaartjes?

Strippenkaarten zijn op dit moment te koop bij de verkooppunten in:

  • Almen: Superrr
  • Laren: Plus Beuzel
  • Lochem: Schouwburg Lochem
  • Gorssel: postagentschap in Bechtle Kantoorbenodigdheden, Hoofdstraat
  • Barchem: supermarkt Attent
  • Harfsen: supermarkt Spar
  • Eefde: drogisterij Peinemann

E-TRIP kan door!

E-TRIP is een samenwerking van LochemEnergie (Initiatief Tonnie Tekelenburg), VAB, Superrr Almen, Wakker Laorne en gemeente Lochem gestart als proef voor een jaar op 1 maart 2018. Op 1 maart 2019 is besloten door gemeente Lochem, Elektrip/LochemEnergie en Superrr om door te gaan, vanwege de goede resultaten in het eerste jaar.