Veel gestelde vragen

Elektrip

Elektrip staat voor het stimuleren van het elektrisch rijden en het deelautoconcept, om op die manier een bijdrage te leveren aan het nieuwe rijden en duurzaam energiegebruik.

Elektrip is onderdeel van LochemEnergie. Een burgerinitiatief dat in de gemeente Lochem werkt aan de opwek van eigen groen energie, energiebesparing en slimme mobiliteitsoplossingen, zoals Elektrip.

De werkgroep elektrisch vervoer van LochemEnergie, die zich bezig houdt met Elektrip bestaat uit Tonnie Tekelenburg, Loet Otto, Hennie Altena, Mark van Esterik en Wendela Vossen.

Alleen de bestuurder die vermeld staat in het reserveringssysteem mag de auto besturen.

NEE, u hoeft geen lid te zijn van LochemEnergie.

Met een lidmaatschap van slechts € 25,50 per jaar steunt u het werk van LochemEnergie om de gemeente Lochem energieneutraal te maken.

In de Algemene Voorwaarden staat dat er in de auto niet gerookt mag worden. Ook mogen er geen dieren in vervoerd worden.

U krijgt de auto schoon mee en dient hem ook weer schoon terug te brengen.

 

Mocht er iets mis gaan tijdens de rit, dan ligt er een pechprotocol in het handschoenenvakje van de auto.

Als u het reserveringsformulier invult om te reserveren, vindt u onderaan een link met de Algemene Voorwaarden. De acceptatie van de Algemene Voorwaarden moeten bij de reservering aangevinkt worden. Wanneer u klikt op Algemene voorwaarden, komen deze in het scherm.

Elektrisch rijden

Wij leggen u graag voordat u de eerste keer gaat rijden uit, hoe de auto werkt. Neem contact op via ons contactformulier of mail naar info@elektrip.nl voor een afspraak of een proefrit.

Het rijbereik, het aantal kilometers dat u kunt rijden op een volle accu, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het rijgedrag, de weersomstandigheden en de stand van de airco van invloed op het gebruik van de accu en dus op het rijbereik. Elektrip vermeldt bij elke auto het rijbereik in de praktijk. Indien u zuinig rijdt, kan het rijbereik groter zijn. Zie voor tips bij Rijden.

Reserveren

Het reserveren van een deelauto van LochemEnergie werkt via een app op je smartphone.

Het is mogelijk om tot 3 maanden van tevoren een auto te reserveren.

Ja, tot 24 uur van te voren kunt u de reservering annuleren.

Bundels: De credits van de bundels blijven onbeperkt geldig.

Abonnementen: Maandelijks krijg je een hoeveelheid credits, passend bij je abonnement. Als je aan het eind van de maand niet alle credits gebruikt hebt, worden ze meegenomen naar de volgende maand. Ze gaan dus niet verloren.

De ritten in een LochemEnergie/Elektrip auto worden vooraf betaald. Als je niet zo heel vaak een auto gebruikt, is het handig om een bundel te kopen. Een kleine bundel credits kost 75 euro. Daarvoor krijg je 1000 credits. Een grote bundel kost 240 euro. Daarvoor krijg je 4000 credits. Je betaalt de bundel - voor je gaat rijden - vanuit de app, direct met Ideal. Dat is heel gemakkelijk.

Geldigheid

De credits zijn onbeperkt geldig. Je rijdt wanneer jij wil. Na elke rit geeft de app aan hoeveel je gereden hebt, wat de kosten zijn en hoeveel credits je nog over hebt.

Credits op?

Als je credits op zijn, kan je geen nieuwe reservering maken. Als tijdens het rijden de credits op raken, dan kan je wel gewoon je rit afmaken. Geen paniek. Koop dan vervolgens wel weer zo snel mogelijk een nieuwe bundel.

In de auto's die je reserveert met de app, is een auto-gebonden laadpas aanwezig. Die zit achter de zonneklep van de bestuurder, of ligt in de middenconsole (tussen de twee stoelen van bestuurder en passagier).Die pas gebruik je om de auto aan- en af te koppelen bij de start en het einde van de rit. En ook tijdens de rit als je bij moet laden. Het laden van de auto is in de prijs inbegrepen. Deze laadpas is auto gebonden, dus moet altijd in de auto blijven na het beeindigen van de rit.

Afspraken rond abonnementen

 • We hebben een klein en een groot abonnement.
 • Bij een abonnement krijg je een vast aantal credits per maand. Zie tarieven.
 • Je kunt een abonnement aanvragen via de reserveringsapp. Het abonnement moet eenmalig aangemaakt worden.
 • Het bedrag daarvoor wordt maandelijks automatisch geincasseerd.
 • Elke auto op het platfom kan daarmee gereserveerd worden.
 • Als je niet alle credits gebruikt in een maand, dan blijven ze staan in de volgende periode.
 • Als je meer credits gebruikt dan passend bij je abonnement, dan worden de extra credits in rekening gebracht bij je volgende maandelijkse betaling. De creditprijs is gelijk aan die van je abonnement.
 • Een abonnement ga je voor minimaal een half jaar aan. Het abonnement loopt daarna stilzwijgend door.
 • Na een half jaar kan je opzeggen met een opzegtermijn van 2 maanden. 
 • Leden van eenzelfde huishouden hebben een eigen account nodig, maar kunnen meeliften op hetzelfde abonnement. De rekening kan gekoppeld worden.
 • Werknemers van een bedrijf hebben allemaal afzonderlijke accounts nodig, maar er is wel een gezamenlijke rekening.

Een abonnement voor het huren van een deelauto wordt afgesloten voor 6 maanden, loopt stilzwijgend door, maar kan na 6 maanden op elk gewenst worden opgezegd via info@elektrip.nl of via het wijzigen van de accountgegevens. Na het ontvangen van een bevestigingsmail van Elektrip is de opzegging defintief.

Je kan je abonnement opzeggen door een mail te sturen naar info@elektrip.nl. Zodra je daarvan een bevestigingsmail hebt ontvangen van Elektrip, is je opzegging definitief. Bellen naar 06 27 01 27 87 kan ook. Opzegtermijn: Een abonnement sluit je af voor minimaal een half jaar. Daarna kan je opzeggen, met een opzegtermijn van 2 maanden.

Gedurende de huurperiode ben je verantwoordelijk voor de staat van de auto en de accessoires:  Aanwezig moeten zijn 2 laadkabels en het laadpasje achter zonneklep. Er mag geen schade zijn aan de auto en voor vertrek is het verstandig altijd even te checken of de accu inderdaad (voldoende) vol is.
 
Bij schade geldt voor de Renault Zoë een eigen risico van €300,00 per schadegeval, voor de andere auto’s € 150,00 per schadegeval.
Wij vragen je daarom om te checken of je de auto in goede staat ontvangt.

LochemEnergie

U kunt zich op de website van LochemEnergie via de knop Lid worden direct aanmelden. Aanmelding via een aanmeldingsformulier of telefonisch (0573 764007) kan ook. U krijgt z.s.m. bericht.

Het bestuur toetst de toelating, bijvoorbeeld: bent u inwoner van de gemeente Lochem? 
De contributie ad € 25,50 per jaar int LochemEnergie bij voorkeur per automatische incasso, dus daar vragen we u toestemming voor.
Informatie en communicatie binnen LochemEergie vindt zoveel mogelijk plaatst via e-mail.

LochemEnergie wil de gemeente Lochem energieneutraal maken door bijvoorbeeld de aanleg van collectieve zonparken en de ontwikkeling van het gebruik van elektrische deelauto's zoals Elektrip . Door lid te worden van LochemEnergie steunt u ons daarbij. LochemEnergie is een cooperatie, dus u kunt actief meedenken en meebeslissen over de richting en activiteiten van de coöperatie. U doet dat samen met inmiddels al meer dan 800 leden. Het is dus vooral ook leuk om mee te doen!