Rijden en rijbereik

In een elektrische auto hoef je niet te schakelen bij het rijden en de auto rijdt vaak geluidloos. Het grootste verschil is het rijbereik. Met een elektrische auto kan een minder grote afstand worden gereden.Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de accu in de elektrische auto, is zuinig rijden belangrijk. Hierbij vier tips:

Tip 1. Houd de auto zoveel mogelijk rollend! Door ruim afstand te houden met je voorganger, is remmen vaak niet nodig; het loslaten van het gaspedaal is dan al voldoende.

Tip 2. Ga zuinig om met airco en verwarming! Zij vragen veel van de accu. Breng de auto tijdens het laden alvast op temperatuur, zodat je niet onnodig veel stroom hoeft te gebruiken bij het wegrijden.

Tip 3. Rij niet te hard! Het verschil in reistijd is maar klein wanneer je 100 of 130 km/uur rijdt, maar voor het gebruik van je accu scheelt dit al gauw 15% van de gebruiksduur.

Tip 4. Gebruik zoveel mogelijk de cruise-control van de auto! Ook in de bebouwde kom. Zo ben je je altijd bewust van je snelheid, maar rij je ook gecontroleerd. Hoe gecontroleerder de rit, hoe groter het rijbereik.
PS. de Smart4Two heeft geen cruise-control! De andere auto's allemaal wel.

Rijbereik, voorkom verassingen!

Houd bij de keuze van de auto rekening met het bereik van de auto.
Wil je niet voor verassingen komen te staan, vul dan uw bestemming in op www.oplaadpalen.nl. Deze site toont alle oplaadpalen langs je geplande route. Ook kan het handig zijn, om van tevoren te kijken waar snellaadstations zijn, bijvoorbeeld van Fastned.