Opladen

LochemEnergie/Elektrip vindt elektrisch rijden belangrijk. Lees hier wat LochemEnergie op dit gebied voor haar leden, burgers, bedrijven en verenigingen kan betekenen.

Laadpalen van LochemEnergie - met ledenkorting

LochemEnergie/Elektrip helpt mee aan een goed netwerk van openbare laadpalen in de gemeente Lochem. Op dit moment hebben wij 9 openbare laadpalen. De aanvragen voor nog eens 11 laadpalen liggen ter behandeling bij de Gemeente Lochem. Wij hopen ze dit jaar nog te kunnen realiseren.

Plaats Vermogen en type Locatie
Lochem 60 kW, snel (DC) Hanzeweg 8
Lochem 11 kW, gewoon (AC) Hanzeweg 8l
Lochem 22 kW, gewoon (AC) Graafschapterrein
Lochem 22 kW, gewoon (AC) Zuiderwal 12
Lochem 22 kW, gewoon (AC) Julianaweg (parkeerplaats achter Lidl)
Lochem 11 kW, gewoon (AC) Koedijk 25
Gorssel 50 kW, snel (DC) Hoofdstraat 25
Laren 22 kW, gewoon (AC) Dorpsstraat 6
Barchem 22 kW, gewoon (AC) Kerklaan 7

Tarieven LE-laadpalen

Het tarief voor de gewone laadpalen (AC) is € 0,35/kW en voor de snelle laadpalen (DC) € 0,48/kW. Voor de snelle laders komt daar per laadsessie een starttarief van € 0,50 bij.

Ledenkorting LE-laadpalen

Leden van LochemEnergie krijgen een korting van 15% op de genoemde tarieven. Bovendien vervalt het starttarief voor de snelladers. Wil jij gebruik maken van de ledenkorting? Geef dan het nummer van je laadpas (het merk van je laadpas maakt niet uit) door aan LochemEnergie/Elektrip via administratie@lochemenergie.net.

Let op: Elke laadpas heeft een specifiek tariefmodel. Er zijn er die een vast tarief per kWh rekenen, waarbij de laadpaalprijs niet wordt gerekend. In zo'n geval wordt de korting die LochemEnergie aan haar leden geeft, niet aan de klant doorgegeven maar is in het voordeel van laadpasaanbieder.

Openbare laadpaal in jouw buurt?

Begin 2022 heeft Vattenfall de provinciale concessie gewonnen voor het alleenrecht op plaatsing van de ‘gewone’ laadpalen van 22 kW voor openbare parkeerplaatsen op gemeentegrond. Om die reden kunnen wij de komende 3 tot 5 jaar nieuwe aanvragen dus niet meer in behandeling nemen. We helpen je echter graag om je aanvraag correct in te dienen bij Vattenfall. Dit bedrijf stelt namelijk een aantal voorwaarden voor plaatsing. Zij letten sterk op het rendement op investering bij het plaatsen van een laadpaal. Wij kunnen goed inschatten wat voor jou de mogelijkheden zijn. Wellicht is een alternatieve oplossing veel passender. Denk aan bijvoorbeeld een snelle(re) laadpaal op gelijkstroom (DC), een laadpaal voor deelauto's of een innovatieve laadoplossing (zie verderop). Of, in geval van een onderneming, een openbare laadpaal op het terrein van de winkel, het bedrijf of de vereniging.

Openbare laadpaal op het terrein van een onderneming

Goede service én business model

Een openbaar toegankelijke laadpaal op het terrein van bijvoorbeeld een winkel, bedrijf of vereniging betekent een goede service voor klanten, bezoekers en omwonenden. Zo’n laadpaal wordt aangesloten op de meterkast van die onderneming. Dit wordt ook wel een verlengde private aansluiting (VPA) genoemd. Voor de ondernemer kan dit een interessant business model zijn, want via de laadpaal kan de stroom voor een meerprijs worden verkocht. Zo kan de investering in de laadpaal worden terugverdiend. De terugverdientijd wordt korter als de ondernemer/vereniging stroom inkoopt tegen grootverbruikerstarief of eigen zonnepanelen heeft.

LochemEnergie/Elektrip heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met dit type laadpalen. Maak daarom gebruik van onze expertise bij de aanleg ervan. Desgewenst kan LochemEnergie kan ook deelemen aan de finaciering.

Hieronder een overzicht van openbare laadpalen 'achter de meter' die LochemEnergie voor bedrijven heeft geplaatst. Bij de realisatie van elk ervan werkte LochemEnergie/Elektrip op maat, geheel naar behoefte van de ondernemer. Op dit moment werken wij samen met nog eens twee bedrijven aan het plaatsen van hun laadpaal.

In het filmpje onderaan deze pagina vind vertellen de eigenaren van restaurant De Sluis in Eefde enthousiast over hun ervaring. Zij overwegen zelfs al een tweede laadpaal te plaatsen.

Plaats Vermogen en type Locatie
Eefde 22 kW, gewoon (AC) bij rest. De Sluis
Almen 7,4 kW, gewoon (AC) bij supermarkt Centerrr
Almen 22 kW, gewoon (AC) bij hotel-rest. De Hoofdige Boer
Almen 22 kW, gewoon (AC) bij SVB Almen
Exel 22 kW, gewoon (AC) achter rest. Lu Lin
Barchem 22 kW, gewoon (AC) bij hotel Woodbrooke

Innovatieve laadoplossingen

We denken ook graag met je mee over innovatieve oplossingen, zoals:

  • laadpalen die gebruikt worden in een proeftuin/pilot met betrekking tot slim laden
  • laadpalen met EPEX tarieven (dagprijzen) in geval van lokale netbalancering in een straat of wijk waar bewoners elektrische auto’s laden volgens beschikbaarheid van stroom (experimenten, onderzoek)
  • laadwensen via third party access op laadpalen VattenfalllLantaarnpaal-laadpalen
  • zonne-carports
  • of je eigen oplossing

Vragen over een privé-laadpaal bij huis

LochemEnergie/Elektrip kan je op weg helpen als je een laadpaal thuis wilt: welke mogelijkheden zijn er, waar moet je op letten, wat zijn goede leveranciers etc. Wil je helemaal ontzorgd worden, dan kunnen wij je doorverwijzen naar een betrouwbare partij.

Laadpaal restaurant De Sluis in Eefde rendeert al